Din nou aici

Doamne ajută, din nou prezent aici. Nu-i mare lucru că mă restricționează facebookul…nu numai el, ci si Formula AS atunci când scrie despre 1 Decembrie Târgu-Secuiesc. Se vor înșela amarnic însă toți acei care cred că vor putea ,,bloca,, sau ascunde eforturile românilor din întreaga țară care sunt alături de fații lor din Covasna si Harghita, eforturile oamenilor care au trimis 700 de steaguri tricolore la Târgu-Secuiesc.

Împreună cu doi români buni din Târgu, Mihaela Aionesei si Viorel Vișan am reușit sub ocrotirea lui Dumnezeu să organizăm marșul prin centrul orașului Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie. Doi inși, eu si cu Mihaela am stat vreo șapte ore, două zile consecutiv sub o presiune mare în cele două comisii de avizare de la Primăria Târgu-Secuiesc, pentru ca sutele de români din întreaga țară să aibă posibilitatea sa intre demni în centrul orașului; în plus vreo zece drumuri la Sfântu-Gheorghe spre a convinge autoritățile județene că este bine ca românii din afara județului Covasna să vină la Târgu-Secuiesc să sărbătorească Ziua Națională așa cum se cuvine, în centru, nu pe la periferie așa cum au pus la cale unii.

La chemarea Asociației Calea Neamului sute de români din întreaga Țară, inclusiv vrednicii oameni din Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, in număr mare, au participat la această manifestare. Să le zică cineva si celor de la Formula As care-i diferența între organizare si participare (până si presa maghiară din jud. Covasna a înțeles acest lucru)… celor de la facebook nu trebuie sa le zică nimeni nimic, ei stiu care-i treaba cu poezia ,,Doină”, cred ca au învățat-o pe de rost citind-o la atât de mulți prieteni care au distribuit-o după ce mi-au sters-o din postarea din 15 ianuarie. Incă un ,,amănunt,, pentru cei de la revista Formula As, măi oameni buni, cum puteți vorbi de 1 Decembrie Târgu-Secuiesc fără să-i menționați măcar pe românii din Târgu-Secuiesc, pe cei din Zăbala, Mărtănuș, Brețcu, Zagon, Ojdula, Voinesti-Covasna, Miercurea-Ciuc, așadar pe românii din Inima Țării care au venit la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie?

Fără acesti români, degeaba am fi venit noi toți din afara celor două județe, rostul s-ar fi pierdut. Cum puteti să nu nu-i pomeniți (deși știați bine cum au stat lucrurile) pe oamenii din toate colțurile țării care au trimis cele 700 de steaguri fraților lor din Inima Țării? Efortul si minunatul lor gest de solidaritate chiar nu contează? Gestul frățesc al enoriasilor bisericii ortodoxe cu hramul ,,Pogorârea Duhului Sfânt” din Târgu-Secuiesc care au organizat o masă la sfârsitul manifestării pentru 350 de oameni, nici acesta nu contează? Si acest fapt îl știați. Stiați tot de fapt, pentru că un om de-al vostru m-a sunat, i-am povestit totul, așa cum a fost. Incă un lucru, frații si surorile noastre din Covasna si Harghita nu sunt niste ,,bieți români”, sunt oameni demni, care au făcut față pe cat au putut, în condițiile in care de cele mai multe ori au fost singuri, agresiunii ce se produce asupra lor.

Mergeți la Zăbala si vedeți steagurile tricolore înălțate în vârfurile celor mai înalți brazi. Ei nu au nevoie de compătimirea noastră ci de umărul nostru frățesc. Așadar, cu toate blocările, restrictionarile si cenzurarea numelui Calea Neamului, lupta continuă, chiar de va trebui pe viitor să fac ,,postări,, în piața Gabor Aron din Târgu-Secuiesc, căci țineți minte cu toții, nu mă las, căci lupta ce-am pornit-o e dreaptă, iar pentru noi, noțiunile de onoare, corectitudine, adevăr, chiar contează. Mulțumesc încă odată din tot sufletul tuturor românilor care au venit din întreaga țară, de la sute de kilometri la apelul nostru de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, dovedind astfel că ,,frații în veci vor fi frați”. Acest efort, la fel, contează! Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *