Delictul de opinie românească

Dacă ai nenorocul să conduci o organizație si să te ia gura pe dinainte, adică dacă nu ai mare grijă ce vorbești, riști 10 ani de închisoare. Dacă nu ai nicio treabă cu vreo organizație dar la fel, nu ai mare grijă la exprimare, scrisă sau orală, deasemenea prea bine nici ție nu-ți va fi, poți face până la 3 ani de pușcărie. Despre ce vorbim oameni buni? Despre un proiect de lege inițiat de deputații PSD si minorități, privitor la ”combaterea antițigănismului”. La finalul postării veți găsi pasaje din el.


Într-o țară în care minoritățile naționale nu sunt amenințate în niciun fel, ci dimpotrivă sunt susținute puternic de către stat si de tot felul de fundații, atât financiar cât si logistic, sunt în vigoare legi, pregătindu-se deasemenea altele noi, menite să-i pedepsească aspru pe acei români care ar îndrăzni să vorbească sau să ia atitudine față de anumite aspecte…iar aspectele sunt multe, cu siguranță le știți. Cu alte cuvinte, dacă cineva are o organizație care ar protesta în mod pașnic împotriva unor fărădelegi săvârsite de membrii unei etnii, ar putea risca 10 ani de închisoare dacă în mod abuziv se consideră că acea organizatie se exprimă împotriva etniei respective, nu împotriva fărădelegilor comise de unii membri ai ei. Astfel de interpretări abuzive sunt fărăîndoială lesne de făcut.
Prin aceste legi si prin înființarea unor entități care își dau cu părerea despre Istoria României se vrea învinuirea unui întreg popor, a trecutului dar si prezentului lui, rezultatul dorit fiind anihilarea oricărei reacții de apărare a ființei naționale, predarea fără luptă în fața unor interese potrivnice României. Paralizarea prin lege a expresiilor de conservare identitară atentează la siguranța națională a României, la esența Statului Român, care conform Constituției, Legea Fundamentală, este unul Național, NU multinațional. Statul Român se pare că vrea să se sinucidă instaurând un fel de dictatură a minorităților, suprimând vocile românesți, înlocuind Istoria cu corectitudinea politică, înlocuind firescul lucrurilor cu ideologia neomarxistă. De la comunismul anilor 80, ne întoarcem la comunismul anilor 50 într-o așa-zisă democrație, în care chiar vocea poporului este suprimată? Unde vor duce aceste lucruri? La arestări? Veți băga la pușcărie români pentru delicte de opine românească? Vreți deținuți politici? În ordine, zic, va fi un risc asumat, riscul de a pulveriza România, de o o șterge efectiv de pe hartă. În acest ritm se semnează efectiv condamnarea la moarte a unei țări, a unei Țări binecuvântate de Dumnezeu cu atât de multe bogății, care în mare parte nu mai sunt ale ei, a unei Țări binecuvântate de Dumnezeu cu atât de mulți oameni ce constituie modele exemplare, români cu nume de Voievozi, Sfinți, Eroi, Martiri, Luptători. Aceste Nume, se vor deasemenea șterse din memoria colectivă. Ce vreți să rămână în memoria generațiilor viitoare? Reclamele de la televizor? O clasă politică penibilă, caricaturile politicianiste care-și bat joc de un întreg popor? Perlele de la Bac? Ce fel de generație vom avea peste 20, 30 de ani când românii vor fi minoritari în țara ”lor” dacă se va merge în acest ritm?
Mai este aici, în prezent, pe acest Pământ o mână de oameni care-și fac datoria de români, o datorie simplă, firească. Ne-o asumăm, până la capăt, oricât de greu ne-ar fi. În marea Lui milostenie, Dumnezeu ne va ajuta.
Iată pasajele despre care făceam referire la început, cu precizarea că această lege reflectă un mod de gândire exprimat deja în alte legi aflate deja în vigoare.
Preluare Mediafax: Mai mulți deputați PSD și minorități au depus, în Parlament, un proiect legislativ care prevede stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului, mai exact pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 10 ani.
”Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antiţigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiţigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste”, prevede proiectul legislativ.
„ Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulți deputați PSD și minorități.

Inițiatorii motivează că această propunere legislatvă este necesară deoarece doctrinele anti-rome nu au putut fi combătute prin actuala legislație.

„Necesitatea adoptării unui act normativ distinct care să introducă măsuri pentru prevenirea și combaterea antiţigănismului decurge și din faptul că propagarea în public a ideilor, concepțiilor și doctrinelor anti-rome, stereotipurilor și prejudecăților față de romi, precum și a simbolurilor sau materialelor anti-rome, în special pe internet și prin intermediul rețelelor de socializare, nu au putut fi combătute prin intermediul mijloacelor legislative aflate la dispoziție în prezent.

În același timp, promovarea luptei împotriva antițigănismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranței, discriminării, rasismului, xenofobiei etc. Este important de menționat că în 2019 se împlinesc 81 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc, iar adoptarea legii menționate anterior <<va reprezenta atât un instrument legislativ esențial, cât și o expresie a puternicului angajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor formelor de manifestare ale acestei percepții, bazată pe ură împotriva romilor>>, de lupta împotriva <<intoleranţei, discriminării, rasismului, xenofobiei>> , iar prestigiul României va fi puternic consolidat în plan internațional”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Termenul de ”antițigănism” se referă la discriminarea persoanelor de etnie rromă.

”Deși termenul constată o recunoaștere instituțională în creștere, nu există încă o înțelegere comună a naturii și implicațiilor sale. Antițigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură. Cu toate acestea, antiţigănismul dă naștere unui spectru mult mai larg de expresii și practici discriminatorii, inclusiv multe manifestări implicite sau ascunse. Antiţigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci și la ceea ce se face și la ce nu se face. Pentru a recunoaște impactul său complet, o înțelegere mai precisă este crucială”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.”

Cam asta era de demonstrat…

1 comentariu

  1. Pingback: Delictul de opinie românească | Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *