24 ianuarie, Sfântu-Gheorghe, în fața Statuii lui Mihai Viteazul

De Ziua Unirii Principatelor Române se unesc în Curbura Arcului Intracarpatic cele mai vechi obiceiuri din Moldova și Țara Românească, Jocul Ursului de la Dărmănești jud.Bacău si Călușul Oltenesc din Țara Românească, interpretat de Ansamblul Poienița din Brașov. Ce poate fi mai frumos decât această Unitate a Tradițiilor Naționale Milenare? Acesta este Sensul. Veți observa cu siguranță multe asemănări între Jocul Ursului si cel al Călușarilor, ambele trăgându-se din străvechile obiceiuri ale dacilor. Marea Datină este aceeași, românească, Ea s-a născut pe acest pământ odată cu lumea, prin Voia lui Dumnezeu.
Manifestările organizate de Prefectura Covasna încep la ora 12 cu ceremonial militar, mesajul Instituției Prefectului si depunerea coroanelor de flori. Începând cu ora 13 are loc programul cultural care include cele două Tradiții mai sus mentionate, precum si minunatele cântece ale Corului Voievozii Munților din Vâlcele condus de Părintele Vasile Antonie Tămaș si ale Anei Săndulea din Voinești Covasna.
Oameni buni, va fi o manifestare inedită si spectaculoasă în acelasi timp, prin frumusețe si încărcătura simbolică deosebită.
Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *