23 februarie, ora 16,30, București, Palatul Cotroceni: Limba Română singura Stăpână!

,,De la Nistru pân’la Tisa” este România, singura limbă oficială pe acest Teritoriu este Limba Română. Asta trebuie să priceapă în mod cât se poate de direct Ungaria si Asztalos Csaba, care se pare că este purtătorul de cuvânt al statului maghiar în România, desi conduce o instituție a statului român, respectiv Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Nu cumva e un conflict de interese aici? Cu un tupeu nemărginit, sfidând întregul Popor Român dar si Statul Național Român, vocea Ungariei anunță sec cosuveranitatea Ungariei în România: ,,Ungaria preia indirect (chiar direct aș spune eu) din atribuțiile statului român si construiește o identitate națională într-un bazin Carpatic, care depășește granițele de stat”. Corect, dar incomplet; Ungaria construieste (vorba păcătosului adăvăr grăiește, proverb vechi românesc) într-adevăr o ”identitate națională” prin procesul continuu de maghiarizare, dar vrea să constituie în primul rând instituții în cadrul statului român. Vocea Ungariei mentionează spre exemplu cazul UMF Târgu-Mureș, lamentându-se diversionist de lipsa drepturilor minorității maghiare de a studia în limba maternă. Oameni buni, încă de când eram eu student la UMF Târgu-Mures, studenții de etnie maghiară aveau posibilitatea de a studia si de a da examene în limba maghiară, în cadrul secției cu predare în limba maghiară de la această instituție. La finalul studiilor universitare mulți dintre tinerii maghiari studiosi de la UMF Mureș nu erau capabili să spună coerent câteva fraze în limba română…pur si simplu au absolvit facultatea fără să stăpânească la nivel elementar limba oficială a statului în care trăiesc, mă refer aici la studenții care veneau din Covasna si Harghita, cu mici excepții. Asadar Ungaria-UDMR nu vrea drepturi pentru minoritatea maghiară, căci deja acestea există cu prisosință, nu vrea nici măcar privilegii, căci si acestea există (burse de studii din partea statului ungar, spre exemplu pentru fiecare elev înscris într-o unitate de învățământ cu predare în limba maghiară); Ungaria vrea INSTITUȚII proprii în România. De aceea vrea universitate de stat maghiară la Târgu-Mures. De aceea vrea autonomie teritorială în așa zisul ținut secuiesc, care cuprinde pe lângă Covasna, Harghita, Mures si părți din Bacău si Neamț, ideea generală fiind reconstruirea coridorului până la Carei, mergându-se pe linia fostei granițe a Dictatului de la Viena din 1940.
Vocea Ungariei se mai plânge deasemenea, cu aceeasi ipocrizie maximă, de izolarea minorității maghiare, de vai de capul ei ce rău o mai duce si de faptul că nu cunoaște limba română si că cică (aici e chestiunea cea mai tare) ”statul maghiar finanțează meditațiile la limba română în Harghita si Covasna si o face de mulți ani” iar ”spațiile în care românii si maghiarii ar putea să se întâlnească au cam dispărut: locurile de joacă, spațiile unde poți să socializezi”. Asa ceva…domnul A.S. si Ungaria, sau invers, ne iau chiar de prosti???? Păi nu UDMR-Ungaria a vrut si a impus încă din 1990 segregarea învățământului pe criterii etnice, păi nu un pic mai sus domnul Vocea Ungariei, spunea că vrea Universitate exclusiv maghiară la Târgu-Mures??? Tinerii studiosi unguri din România nu stiu să vorbească româneste? Asta este din cauza statului român, sau din cauza politicii structurilor maghiare? O asemenea diversiune ventilată în spațiul european (Radio Europa Liberă) mai rar mi-a fost dat să aud! La fel ca ”ungurul” Mihăilă Cofariu bătut de români în martie 90 la Târgu-Mures, sau asemenea ”crucilor” ungurești ”dărâmate” tot de români, de Ziua Eroilor la Valea Uzului. Diversiune tipică de manual rusesc, căci de acolo se inspiră si respiră liderii din Ungaria…si anexa UDMR. Ei vorbesc de minoritatea maghiară din România? Dar oare câti etnci maghiari din România mai sunt exclusiv cetățeni români? Oare nu cumva majoritatea lor are si cetățenia maghiară, a statului ungar? Expresia ,,cetățeni români de etnie maghiară” nu este cumva depășită si folosită dintr-o falsă inerție? Calul Troian există? Corect ar fi cetățeni unguri si eventual români, de etnie maghiară care trăiesc în România…dar care jurământ se respectă? Al cărui stat?
Cum rămâne cu conceptul de cosuveranitate, cum rămâne cu conceptul prevăzut în Constituția României de Stat Național, Suveran, Independent si Indivizibil?
Tovarăși, rămâne așa: Aici este România.
Pe aici nu se trece, la fel ca la Mărășești, Oituz, Valea Uzului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *