De Ziua Imnului, Steagul și Inimile Sus la Sfântu-Gheorghe, Calea Neamului și Grupul NOI împreună cu românii din Covasna.

De Ziua Imnului, Steagul și Inimile Sus la Sfântu-Gheorghe, Calea Neamului și Grupul NOI împreună cu românii din Covasna. Prima Strofă din Imn a fost adusă la Sântu-Gheorghe de NOI, în semn de prețuire față de românii din Arcul Intracarpatic. Celelalte trei strofe au fost desfășurate la Constanța, București și Pitești.
Desteaptă-te române este o stare de Duh, un Cântec ce străbate peste 150 de ani de Istorie, pentru ca astăzi să ne fie IMN. Un cântec ce a întărit Eroii Armatei Române în Primul Război Mondial pentru Marea Unire, un Cântec ce a răzbătut printre obuze si răpăit de mitralieră în Al Doilea Război Mondial când ne-am luat Transilvania înapoi si am trecut Prutul si Nistrul, pentru Basarabia noastră dragă răpită de bolsevici. Acelasi Cântec s-a auzit din piepturile muncitorilor anticomunisti la Brasov, în 1987 si în glasul tinerilor din Decembrie 89, acelasi Cântec care a devenit Imn, a răsunat în Piața Universității în 1990.
De aceea si noi azi îl cântăm, de aceea atunci când ne este mai greu, când ne ridicăm din genunchi spre Libertatea de a fi români, strigam într-un glas: Desteaptă-te române!
Desteaptă-te române, atunci când Libertatea iti este pusă-n lanturi, atunci când Identitatea Natională si Limba Română sunt puse la îndoială, Desteaptă-te Române atunci când Voievozii si Eroii sunt scosi din cartile de istorie, Desteaptă-te române atunci când ni se interzic Sfinții si Martirii din închisorile comuniste, când nu mai avem voie pronunțăm numele luptătorilor anticomunisti din Munti, când ni se interzice o întreagă si Mare Generatie. Desteaptă-te române, când îl vezi pe cel de langă tine căzut, apleacă-te si ridică-ți fratele, atunci când vezi cum ti se vinde aurul, pământul, pădurile cu tot cu munți, atunci când vezi cum se încearcă să fie cumpărat sufletul tău liber de român. Atunci când copiii tăi rămân fără scoală si când școala nu mai este școală, ci ideologie.
Deșteaptă-te române, când unii vor să-ți dărâme Crucile Eroilor tăi, când masa nu mai este masă si casa nu-ți mai este Casă, când nu mai ești stăpân în Țara ta și când Biserica Neamului tău este lovită cu pietre, Deșteaptă-te române și Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *