Libertatea și Pământul nu se vând străinilor!

Ne unim în acțiune. 15 mai, ora 15, Piața Universității. Protest masiv organizat de Calea Neamului, Neamunit România și Starea de Libertate împotriva planului de distrugere completă a României. Lovitura de grație și finală ce se vrea a fi dată românilor, pe fondul restricțiilor din ultimul an, este proiectul de lege prin care li se permite străinilor (persoane fizice și juridice) să cumpere la liber pământ în România, fără niciun fel de condiție. Siguranța alimentară si implicit națională, cu toate conotațiile ei, este pusă într-un real pericol. Inițiatorii acestui atac fără precedent sunt parlamentari din USR, UDMR și PNL, inclusiv ministrul agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Pământul agricol național se va putea cumpăra și tranzactiona speculativ fără nicio constrângere, la fel ca o garsonieră sau un apartament cu două, trei camere. Străinii vor avea voie să-l cumpere la un preț de nimic comparativ cu prețul din țările lor, fără să aibă domiciliul în România, fără să aibă dovada că desfășoară activități agricole, fără niciun fel de limită de timp de păstrare a acelui teren, în sensul că azi îl cumpără si mâine îl pot vinde la un preț mai mare, bineînțeles. Românul de rând cu puterea lui financiară iese complet din această ecuație. In schimb doi, trei miliardari din lumea asta, conform acestui proiect de lege, dacă-și pun doar o parte din bani la bătaie, ar putea să cumpere întreaga suprafață agricolă a României fără niciun fel de problemă. La fel ar putea face lucrul acesta în Transilvania și statul ungar, care oricum investește deja sute de milioane de euro în susținerea fermierilor de etnie maghiară din România. Protecționismul național în domeniul agricol dispare cu desăvârsire, mai ales că deja, cu toate normele actuale, peste 4 milioane de teren agricol românesc nu ne mai aparțin.
Revenim cu date si explicații, revenim în forță cu acest subiect și până în 15 mai si după aceea. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință ca acest proiect de lege să nu treacă. Presiunea străzii asupra coaliției de guvernare si parlamentară este vitală.
Fraților, răspundeți Prezent, nu este de glumă. Toate cele trei organizații fac apel la unitatea voastră precum și la organizațiile agricultorilor, fermierilor, oierilor, la toți cei care spun NU vânzării pământurilor noastre către străini.
Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *