Integritatea teritorială a Țării nu se negociază! Respingem orice proiect de regionalizare.

Să faci regionalizarea României, mai ales cu UDMR la guvernare care știe să negocieze și să impună condiții, înseamnă să deschizi larg porțile autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Asta intenționează din toamnă guvernul Câțu, principalul promotor al chestiunii fiind Emil Boc, fostul prim-ministru de tristă amintire, care vrea să reintre în ”politica mare” de la București prin această viziune toxică, ce are două direcții ideologice, ambele de inspirație autonomistă: Transilvania produce mai mulți bani decât celelalte provincii istorice românești iar Bucureștiul îi ”subminează” dezvoltarea și mult trâmbițata absorbție a fondurilor europene care vezi Doamne nu se poate întâmpla din cauza organizării administrative pe județe. Seamănă cu teoriile lui Lucian Boia, care spun că Voievozii și Eroii, nu ne lasă acum să muncim și să ne dezvoltăm și de aceea trebuie scoși din memoria colectivă, implicit din manualele școlare. Așadar ”marele” Boc Emil este săgeata care se duce la ”Centru”, urmând să fie mâna dreaptă a lui Câțu, cine stie, poate să-i ia chiar locul în urma confruntării interne din PNL, tocmai pentru a submina Centrul.
Strategia antinațională a preconizatei regionalizări se pliază perfect pe conceptul internaționalist promovat de UE, anume acela de Europă a regiunilor, care sapă adânc la temelia statelor naționale. Într-o țară ca România unde politica Ungariei și a satelitului ei, UDMR, vizează în modul cel mai clar cu putință obținerea autonomiei teritoriale pe citeriu etnic a zonei care configurează ”harta” Dictatului de la Viena, regionalizarea României înseamnă o vulnerabilitate majoră pentru statul național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Argumentele economice pentru regionalizare întotdeauna vor isca dezbateri pro și contra, găsindu-se pe ambele părți argumente. Regionalizarea nu se combate prin argumente economice, ci printr-un singur fapt: păstrarea de jure și de facto a integrității teritoriale a României ce presupune stoparea oricăror cadre ce ar facilita dezvoltarea unor regiuni autonome. Există mai multe variante ale acestui proces, cele mai dure fiind ale UDMR, care dau aproape copy-paste pe Dictatul de la Viena și cea inițiată de Boc, care cuprinde Covasna, Harghita și Mureș la un loc. Coridorul spre granița de vest, se poate realiza cu ușurință însă, printr-o dirijare strategică a diferitelor linii de finanțare, venite din Ungaria și UE, realizându-se astfel de facto o regiune distinctă, privilegiată din punct de vedere economic, zonă care este deja conturată de politicile economice, culturale și educaționale ale Ungariei în Transilvania.
Pentru ca toate acestea să fie ”înghițite” mai ușor de opinia publică, tot în toamnă, Parlamentul va respinge probabil noul proiect de lege al autonomiei ”ținutului secuiesc”, dând dovadă de ”patriotism”, scotându-se mai apoi în față proiectul regionalizării, care chipurile nu are nicio legătură cu destrămarea României.
Nu vom accepta nicio variantă, oricât de frumos ar fi împachetată în așa zisa reformă administrativă care ne va îmbogăți peste noapte.
Rămânem fermi pe poziții: România nu se rupe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *