Cu Dumnezeu înainte spre Evul Mediu Românesc!

Vreau o mentalitate medievală!
Mentalitatea lui Matei Basarab, Ctitor de Ortodoxie, a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, ce se-nchina în luptă cu Sabia, a lui Vlad Țepeș, strategul care nu negocia, a lui Mihai Viteazu care atât de bine mânuia barda și i-a unit pe români. Vreau mentalitatea intelectualului Dimitrie Cantemir și a jertfei pentru Hristos și Neam a Sfântului Constantin Brâncoveanu. Vreau mentalitatea țăranilor liberi ce se numeau odată răzeși și care mureau pentru și pe Brazda Pământului lor.
Vreau și lupt pentru această mare mentalitate a Voievozilor și a poporului lor, care nu s-au dat străinilor și care cu sânge au apărat Teritoriul și sufletul lui. Vreau să vină din nou în noi și Doinele și Baladele de pe Timpuri și cântecul de vitejie din strămoși, vreau o întreaga mentalitate de Biruință, ce nu știe genunchiul să-l plece decât la Icoană, ce nu știe ce înseamnă un lanț pe grumaz și nici idealuri zdrobite pe gratii sau ocnă. Vreau și haiduci și revoltă, îl vreau pe Iancu Avram și pe Tudor, pe Eminescu, Coșbuc și pe Goga, pe toți cei Mari din Evul Mediu interbelic, pe Sfinții din Închisori pe toți cei ce sunt interziși de străini!
Marea Oștire, marea mentalitate a Evului Mediu răzbate în Timp si dincolo de vremuri. Un Steag Tricolor se înalță spre Cer la o Mănăstire din Munți, un Steag ce veghează o Cruce a Libertății de a fi Român.
Cu Dumnezeu înainte spre Biruința Neamului, aceasta este mentalitatea noastră, a unui popor ancestral de ciobani și țărani care se închină în fața lui Hristos pe-o Brazdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *