Privesc stupefiat la ceea ce se întâmplă în Parlament!

Cum vă explicați că unii care spun că sunt împotriva UDMR, votează legi care întăresc puterea UDMR? Rușine, le zic!
Legea prin care directorii unităților de învățământ în limba maghiară dar și mixt sunt numiți cu avizul UDMR a trecut prin parlament și cu sprijinul opozitiei (vedeți la final surse și în clar votul în primul comentariu).
La Camera deputaților, doar doi parlamentari au votat contra! Cum poți da asemenea puteri UDMR care-și instaurează astfel întreaga rețea de directori de școli și licee din zona lor de interes, adică Transilvania, nu numai pe criteriu etnic, ci si politic, lărgindu-și astfel baza electorală. Adică dacă un cetățean român de etnie maghiară care nu este de acord cu politica UDMR, nu poate să fie director într-o școală cu învățământ în limba maghiară sau mixtă, decât dacă se duce cu jalba-n proțap la ”partid”? Mai este nevoie să vă spun câtă influență în comunitate are directorul unei unități de învățământ, mai ales în localitățile mici și mijlocii și cum poate canaliza ”politica” acelei unități? E simplu de priceput pentru orice om si ar trebui să fie si mai simplu de înteles pentru un parlamentar.
Acest lucru se coroborează spre întărirea puterii UDMR si cu prevederea legală care mentionează că înființarea si desființarea unor secții sau unități de învățământ cu predare în limba maghiară, se face tot cu acordul UDMR, formațiunea respectivă căpătând astfel un control total pe tot ceea ce înseamnă învățământ maghiar sau mixt și numai în Transilvania, ci și în zona extinsă de penetrare a politicii UDMR, adică judetul Bacău, aria Ghimes-Palanca.
De la puterea USR, UDMR, PNL nu avem pretenții, dar de la opoziție parcă am avea, căci de aceea e opoziție…sau nu? Altfel costumele populare îmbrăcate de unii prin veșnicele campanii electorale, devin niste simple costume populiste de amăgit lumea. După cum am mai arătat în postările anterioare, nu este primul caz în care întreaga ”opoziție” are o atitudine ce ne dă cel puțin de gândit. Ca partid parlamentar ai la dispozitie fonduri de la stat pentru a angaja consilieri, pentru a avea un personal calificat care să urmărească ce proiecte de legi urmează să fie dezbătute și supuse votului, tocmai pentru a nu vota aiurea.
În cazul acestei legi, precum si în situația celorlalte, cu vânzarea pământurilor fără restricții către străini și cea referitoare la incitarea la ură și discriminare, prin care se încalcă în mod grav libertatea de exprimare și acțiune, lăsându-se ușa larg deschisă abuzurilor, nici măcar nu-ți trebuie mare ”stiință” să pricepi despre ce e vorba și să votezi contra. Nu-ți trebuie consilieri pentru așa ceva, ci doar puțină atenție si dragoste de țară, de români. Ce să mai vorbim atunci de alte legi complicate, unde sunt inserate tot felul de chestiuni tehnice și nocive în acelasi timp pentru societatea românească! Se ridică mâna pe ghicite, în somnul cel de zi cu zi din după-amiezile parlamentului, după ce aleșii au luat o masă bună cu preț redus la restaurantul Casei Poporului…un popor jefuit, umilit si disprețuit de mai toți cei care ajung acolo.
Voi ce credeți, care e soluția pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în următorii ani, în afară de înjurături sau alte chestii similare, căci iar spune CNCD că incit la tot felul de lucruri…
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19338

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *