Vom avea o Reacție!

Este inadmisibil, ca un președinte al României să inaugureze statuia unui reprezentant al asupririi românilor din Transilvania, a guvernatorului Samuel Brukenthal, sub care Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan a fost înăbușită în sânge, conducătorii ei fiind condamnați la moarte prin frângerea cu roata. Sâmbătă, 18 septembrie, vom fi prezenți la Sibiu pentru a protesta împotriva acestei grave întinări a memoriei martirilor români.
Istoria națională a României nu s-a scris cu galeriile de artă ale baronului, ci cu oasele frânte ale Martirilor. Klaus Iohannis, când ați dezvelit statuia lui Brukenthal împreună cu doamna primar Astrid Fodor, nu ați auzit căderea infernală a Roții de pe Dealul Furcilor? În ce țară trăim???
La Sibiu, odată cu pânza albă ce a căzut de pe statuie, instituția prezidențială a cedat o parte din suveranitatea istorică a României, un semn elocvent pentru aceste timpuri în care suveranitatea statului român este cedată pas cu pas, căci dacă nu ai Istorie nu ai nici prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *