Strănepoții Eroilor din Huși au pus flori și steaguri tricolore peste mormintele vitejilor Marii Uniri, lăsați fără cruci de căpătâi

Vom merge la ei cu daruri pe 21 decembrie, pentru că s-a vorbit prea puțin despre imensul lor gest pe care l-au făcut de 1 Decembrie și nimeni nu i-a răsplătit cu nimic. Le vom strânge mâna, pentru că ei, de Ziua Națională au găsit de cuviință să pună o floare și un steag tricolor pe mormintele unor eroi cărora li s-au luat crucile de la cap. Mesajul lor a fost: ,,Noi nu v-am uitat!”. Pe acele morminte fuseseră cruci vechi, rupte de vremurile anti-eroice, anti-identitare cum au fost rupte paginile istoriei românilor din manuale.
Dar, în pofida „curentului” la modă s-au găsit iată, câțiva copii de liceu care au mers la eroii lor, ai neamului lor, pentru a le spune că nu i-au uitat! Le-au dăruit ce au putut, o floare si-un steag…și un gând de rugăciune pentru pomenirea în Veac. Noi le vom dărui fiecăruia tot o floare și-un steag, precum și pachete cu bunătăți de Crăciun. Esența este ca acesti tineri să simtă că gestul lor nu este trecut cu vederea, că încă mai există români in țara asta care le sunt recunoscători pentru ce au făcut.
Cine dorește să ne dea o mână de ajutor poate trimite orice contribuție în cont Asociația Calea Neamului RO77BRDE080SV91101760800, deschis atât pentru Bursele Români pentru Români, pe care le vom trimite de Crăciun, în măsura posibilităților, în contul copiilor inscrisi pana acum, cât și pentru actiunile care se referă în mod direct la tot ceea ce înseamnă incurajarea generației tinere de a face fapte concrete pe Calea Neamului Românesc.
Respect pentru toti acești copii.
Hai să vă mai spun ceva, personal nu sunt unul dintre ce-i care-i condamnă pe tineri că se duc prin mall-uri, cluburi, discoteci, că se uită la tot felul de trăznăi pe tik-tok, că se îmbracă fistichiu și au blugii prea rupți pe genunchi sau stau prea mult cu telefonul în mână. Asta e vârsta, nu tuturor le place să se îmbrace în negru (deși eu așa umblam când eram student, dar nici nu am fost vreo „cheie de biserica” cum e vorba si ma duceam si eu la discoteci si-n baruri cu pacatele tinereții). Ceea ce contează azi este ca tinerii, dincolo de toate acestea, să aibă fraților în ei acea licărire a Neamului, să aibă acel instinct ancestral care nu moare, să meargă la Biserică și la Eroi. Aici este nădejdea.
Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *