Un mare Colind românesc, răsplătit într-o mică măsură. Măsura cea mare este continuarea Luptei!

Duminică, 19 decembrie, după Sfânta Liturghie de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu-Gheorghe, dăruim cadouri de Crăciun copiilor din jud. Covasna, care ne-au însoțit de-a lungul acțiunilor Calea Neamului, la București, Valea Uzului, Cluj, Sibiu și Sfântu-Gheorghe.
Este o foarte mică răsplată pentru efortul și mai ales pentru sentimentele lor românești, care i-au determinat să fie alături de noi, să parcurgă sute de km. pe autocare fără să se plângă de nimic, fără să ceară nimic, fără mofturi si alte ”fițe”. Le-a fost deajuns doar un pachețel cu mâncare și o vorbă bună, un zâmbet si o încurajare. Sunt copii de la țară, obișnuiți cu greul, sunt copii care se țin de carte, cu respect față de părinți și dascăli. Vă vine să credeți aceste lucruri, într-o lume ce vrea să sfarme toate reperele vechi? Nu călătorim cu autocarele de lux pentru destinații exotice, ci cu unele conduse de șoferi cu inimă mai caldă decât acele locuri, iar noaptea, când ne întoarcem pe la casele noastre, după o acțiune, acești copii cântă. Recunosc, de multe ori, la întoarcerea de la diferite manifestări, mi se lipeau ochii de somn din cauza oboselii, dormind puține ore din noaptea precedentă și simțind o oarecare relaxare, după acțiunea din acea zi. Cântecul lor mă făcea să tresar și să mă remonteze instantaneu, căci îmi dădeam seama de fiecare dată că acțiunea nu s-a sfârșit. Glasul acelor copii în noapte, era Dimineața în care pornisem la Drum, era cea mai mare Manifestare dintre toate la care am participat pe zi. Acel Glas în noapte, era, este, Instinctul Național, în fața căruia nu avem voie să închidem ochii nici măcar o secundă.
În aceste suflete mari din trupuri mici, există România, în pofida acelei lumi. Aceste suflete mari sunt Zorii noștri și cu acestea mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
Acțiunea continuă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *