Analiză „la rece” AUR- Israel.

George Simion primește „medalia de aur” pentru corectitudine politică din partea ambasadorului statului Israel: ,,Niciodată nu a existat un partid naţionalist, de extremă dreaptă, care să adopte o asemenea declaraţie”, a punctat ambasadorul după întâlnirea oficială de luni cu liderul AUR. Reprezentantul Israelului în România i-a dat lui Simion 4 teme, pe care acesta le-a învățat și însușit pe deplin. Se pune întrebarea care este acum poziția celorlalti lideri AUR față de Mircea Vulcănescu de exemplu, condamnat de tribunalele bolșevice la temniță grea, adică la moarte. Expun fragmente din comunicatele celor doi domni, apoi link-urile complete în comentarii, cel de pe site-ul AUR fiind în engleză, tare de tot asta! Domnul Reuven Azar a declarat că a ținut foarte mult ca domnul George Simion să puncteze patru lucruri :
„1. asumarea Holocaustului asupra evreilor români de pe teritoriul României din cel de-Al Doilea Război Mondial; 2. condamnarea antisemitismului şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului; 3. interzicerea folosirii (imaginii – n.r.) criminalilor de război, în special a lui Ion Antonescu – au menţionat că există o lege în acest sens şi 4. susţinerea educaţiei despre Holocaust”.
„Acestea sunt cele patru elemente care au fost condiţii pentru întâlnirea noastră şi asta ne permite să deschidem un dialog. Desigur, când cineva îţi întinde o mână şi este pregătit să spună ceea ce trebuie, trebuie să îi dăm o şansă. Cred că am văzut asta la întâlnirea respectivă, am vorbit cu liderul AUR despre aceste chestiuni. Şi-a exprimat opoziţia fermă la antisemitism, a condamnat cu fermitate antisemitismul, în cadrul întâlnirii, importanţa memoriei Holocaustului, faptul că oameni exterminaţi, ucişi în diverse moduri, au fost români şi că susţine legăturile cu Statul Israel. (…) Niciodată nu a existat un partid naţionalist, de extremă dreaptă, care să adopte o asemenea declaraţie”. Bineînțeles că nu a existat, adaug eu, deși eu personal nu am cunoștință că în România ar fi existat sau există un partid de extremă dreaptă. În fine, iată comunicatul AUR de pe site-ul AUR, dat de domnul Simion, tradus în limba română, căci partidele de „extremă dreaptă” dau mai nou comunicate în limbi străine:
La 28 august 2023, domnul George Simion, președintele Partidului AUR, s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului, domnul Reuven Azar și. Dl. Yossi Dagan – Șef al județului regional Shomron din Israel la Parlamentul din București.

În întâlnirea cu ambasadorul, deputatul George Simion, liderul Partidului AUR a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români (în teritoriile controlate de România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial),și și-a exprimat cel mai profund regret. El a precizat că astfel de orori nu ar trebui să se mai întâmple niciodată evreilor, românilor, ţiganilor sau oricăror alte naţiuni ale lumii.

În acest scop, dl Simion a adăugat că fiecare țară, inclusiv România, ar trebui să adopte definiția IHRA a antisemitismului și să predea, în cadrul disciplinei de istorie națională, această pagină importantă a trecutului, pentru a se asigura că toate generațiile viitoare vor cunoaște și înțelege lipsa de umanitate a acelor vremuri și de ce este vital să evitați astfel de orori.

În această privință, domnul Simion a condamnat ferm antisemitismul, a spus că Partidul AUR are toleranță zero față de acesta și a afirmat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de sprijin și admirație față de criminalii de război sau membrii Gărzii de Fier care au participat. la Holocaust, inclusiv Ion Antonescu.

Pentru a continua și a examina cooperarea și dialogul, domnul Yossi Dagan l-a invitat pe
Domnul George Simion împreună cu o delegație AUR în vizită la Așezărilor din Iudeea, Samaria și Ierusalim. Domnul Simion a acceptat cu bucurie invitația, afirmând că va fi onorat să viziteze Ierusalimul – capitala Israelului, împreună cu Iudeea și Samaria – regiuni atât de importante ale Israelului atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere religios. Ca creștini ortodocși, românii au o legătură puternică cu Țara Sfântă și Ierusalimul – inima iudaismului și creștinismului.

Părțile au discutat și au convenit, de asemenea, despre dreptul istoric al poporului evreu de a construi și de a trăi în comunități și orașe din Iudeea și Samaria, leagănul istoriei poporului evreu încă din zilele Bibliei.

Toate părțile au convenit că suveranitatea este vitală atât pentru Israel, cât și pentru România și nicio altă țară nu ar trebui să pretindă un drept asupra teritoriilor lor. Prin urmare, în conformitate cu această suveranitate, fiecare țară are dreptul de a-și determina capitala și legile, în interiorul granițelor sale, iar toate celelalte țări ar trebui să le respecte.”
Asemenea declaraţie nu numai că este unică pe orice a însemnat sau înseamnă naționalism în România, dar o întrece și pe cea a prietenilor consacrați ai statului Israel, anume SUA și UE, mai ales pe tema atât de controversată a colonizării anumitor teritorii de către Israel: Uniunea Europeana a cerut oficial celor 27 de state membre sa „previna” activitatile israeliene de colonizare in Iudeea si Samaria, prin boicotarea comunitatilor evreiesti din aceste regiuni.Cele mai noi recomandari ale UE survin dupa publicarea documentului european Jerusalem Report 2012, miercuri, in care UE recomanda membrilor sai sa evite tranzactiile financiare cu comunitatile israeliene din Iudeea si Samaria. Vedeți link comentarii de pe ziare com.
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken declară: „Suntem profund îngrijoraţi de decizia Israelului de a avansa construirea a până la 10.000 de locuinţe şi de a începe retroactiv procesul de legalizare a nouă colonii în Cisiordania, care anterior erau considerate ilegale conform legii israeliene”. Vedeți link comentarii Cuget Liber.
Mai mult decât atât, există doar 7 țări în lume care recunosc capitala Israelului ca fiind Ierusalimul: Australia, Honduras, Kosovo, SUA, Marea Britanie, Canada, Norvegia și…George Simion! Din nou „ia fața” în sensul ăsta până și UE!
Totul a pornit de la declarația politică a domnului George Simion, făcută în urmă cu ceva timp, privitoare la acordarea cetățeniei române pentru 800 000 de mii de cetățeni ai statului Israel. La ora aceea a părut o „simplă bravură”…dar se pare că liderul AUR avea informații că există cerere mare in acest sens, el fiind primul politician român care a dat curs acestei cerințe, care, iată, se dovedește ca fiind reală. Faptul nu este relatat de „extremiștii conspiraționisti”, ci de Pro TV, precum și de alte site-uri oficiale care citează din presa israeliană : ,,Conform publicației israeliane YNET NEWS, ambasadele din mai multe țări europene, între care Franța, România și Portugalia, ar fi primit în ultimele luni foarte multe cereri pentru pașapoarte europene sau vize de imigrație din partea multor rezidenți din Israel.
„Unii o pun pe seama legilor restructurării judiciare, iar alții cred că motivul e costul mare al traiului”, a declarat un diplomat european din Israel, conform YNET NEWS” .
Așadar liderul „partidului de extremă dreaptă” a răspuns anticipat acestei solicitări.
Același lider de „extremă”, tind să cred că este despre fotbal, dar nu românesc, susține cu ardoare și predarea obligatorie a unei anumite materii, (ghici ciupercă ce-i?) în unitățile de învățământ românesc, pentru a-i educa pe tineri într-un anumit sens, în condițiile în care Istoria României se predă prin trei pagini și maximum patru Domnitori. În condițiile în care se șterge sistematic conștiința națională a Neamului Românesc prin toate mijloacele, în condițiile în care se lovește atât de adânc la temelia istorică a noastră pentru a se ridica temeliile unor substitute străine, AUR, prin domnul George Simion ce face?
Închei printr-un citat tot de pe site-ul AUR: ,,partidul este nou, dar lupta este veche”
Care luptă, a cui luptă?
Aștept o eventuală reacție din partea domnului Simion, căci mai am câte ceva de spus.
Noi, românii, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului, a celui Românesc, desigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *