Fondul pentru Eroi, Recunoștința noastră.

Este a treia lună de când Asociația Calea Neamului împreună cu Grupul Grai Străbun îi dăruiește Eroului nostru, Mihăilă Cofar din Ibănești, o ”pensie” de Erou, deși Eroii nu ies niciodată la pensie; poate găsim împreună un alt cuvânt mai bun si poate continuăm împreună cu voi, dragi cititori ale acestor rânduri, și în luna iulie, demersul nostru.
Am simțit nevoia să facem acest lucru pentru a ne exprima recunoștința față de acest român care a ieșit în martie 1990 să-i apere pe românii dinTârgu-Mureș de actele violente ale extremiștilor maghiari. Am pornit acțiunea de Sfintele Sărbători ale Paștelui, pentru că acest om a suferit cumplit, zeci de ani la rând, de pe urma bătăilor primite atunci, în martie 1990, fiind supus la nenumărate operații pentru a putea supraviețui, pentru a se putea reface. Slavă lui Dumnezeu, acum, la bătrânețe, Domnul Mihăilă al nostru este relativ bine cu sănătatea. Capul deși i-a fost zdrobit, este limpede si în ciuda tuturor suferințelor, si-a păstrat chiar și simțul umorului, fapt constatat cu bucurie la vizita de neuitat pe care i-am făcut-o împreună cu tinerii de la Grai Străbun, cu prilejul Zilei Eroilor, după ce am fost la Valea Uzului.
Acest Om nu trebuie uitat, puțini Eroi mai avem în viață; celor duși la Cer le aprindem o lumânare si le punem o floare pe morminte, celor în viață, suntem datori ca români să le oferim recunoștința noastră, să aibă o bătrânețe liniștită si cât mai ferită de lipsuri. Cultul Eroilor definește un popor, o Generație, ne definește pe noi înșine. Cultul Eroilor înseamnă Cultul Luptei, al Biruinței prin Jertfă în Timpul Neamului, așa cum Hristos a adus Biruința în Lume, prin Înviere învingând moartea.
Doamne ajută oameni buni, Lupta continuă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *