Susține Constituția, altfel situația din Transilvania devine foarte periculoasă!

Doar Constituția României și voința noastră națională pot stinge focurile autonomiei teritoriale ale „ținutului secuiesc”! În urmă cu puțin timp Consiliul Național Secuiesc a organizat ,,ziua autonomiei teritoriale” aprinzând simbolic focuri în 100 de localități din Mureș, Covasna și Harghita. În semn de solidaritate s-au aprins focuri si in Ungaria. De-a lungul timpului mii de maghiari din România si-au exprimat voința pentru autonomia teritorială, solidarizându-se cu demersul Consiliului Național Secuiesc, prin mitinguri masive si diverse manifestări la care au participat atât oficiali ai statului român, membri de frunte ai UDMR din guvern și parlament cât și oficiali ai Ungariei exercitându-se conceptul de co-suveranitate lansat de Guvernul Viktor Orban pentru România.
Acești lideri ai autonomiei, ai ruperii statului național unitar și indivizibil român, nu ar avea nicio putere și nicio șansă dacă nu ar fi susținuți de mase largi de oameni simpli. Aceștia se adună în mulțimi de mii de persoane pentru a susține autonomia în orașe relativ mici, cum ar fi Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe, Odorheiu-Secuiesc sau puțin mai mari, de exemplu Târgu-Mureș. Procentul care susține autonomia raportat la această comunitate relativ redusă este periculos de semnificativ. La acesta se adaugă și procentul care deocamdată este mic, al românilor trădători care susțin autonomia Transilvaniei pe principiul că moldovenii, muntenii și oltenii „mănâncă” banii Transilvaniei. Aceștia din urmă sunt niște „idioți utili” ai politicii guvernului de la Budapesta pe care chiar și cei de la Budapesta îi privesc în sinea lor cu dispreț, asa cum este privit de fapt fiecare trădător, de ambele tabere.
Problema autonomiei în România se leagă bine de tot cu problematica recentelor legi ale justiției prin care Curtea Constituțională este practic scoasa din joc. De-a lungul vremii CCR nu s-a poziționat întotdeauna corect pe diverse situații nu si-a exercitat forța pe deplin nici în perioada plandemiei, căci altfel nu s-ar fi suspendat Constituția în acei doi ani crânceni, dar pe speța demersurilor autonomiste ale UDMR a procedat în general corect.
În curând legile justiției vor fi supuse controlului CCR. Practic CCR va decide singura dacă va dori să mai aibă sau nu un rol. Dacă va accepta scoaterea ei din legislație înseamnă că oricum este degeaba. Curtea însăși va hotărî dacă merită sau nu să existe cu adevărat. Ideea este că dacă va decide să iasă la pensie, atunci toate demersurile privind autonomia teritorială a „ținutului secuiesc” și chiar a Transilvaniei, capătă o nouă și extrem de periculoasa forță, căci nu vor mai avea de către cine să fie sancționate din punct de vedere juridic, constituțional. Ungaria și UDMR nu recurg la masuri „spectaculoase” în sensul autonomiei, preferând pași mici, siguri și ascunși în tot felul de legi. Poveștile despre site-ul care anunță că în data x la ora y se proclamă autonomia sau că la Prefectura Cluj s-a întâlnit Boc cu Tokes, Sabin Gherman și cu niște ”unii” să rupă Transilvania sunt pentru copii. Asemena povești scoase din joben duc în derizoriu demersurile seriose ale inamicilor si construiesc o poveste în stilul ,,Petrica și lupul, în sensul că dacă strigi ca boul că vine „lupul”, fără să ai o bază că lupul chiar vine, atunci când va veni cu adevărat, nu te va crede nimeni. Acum să vă întrebați cine a răspândit pe Fb chestia cu întâlnirea de la Prefectura Cluj și cui folosește o astfel de „bombă”. Cui a folosit ineptia cu site-ul ce anunța că la Bruxelles se va proclama autonomia Transilvaniei? Site ce avea la „bază” o prezicătoare și pe un individ din Oradea ce spunea că va face trenuri de mare viteză cu niște sute de km pe oră! Aceste aberații vehiculate ca „mari descoperiri” de niște unelte ale unei propagande străine dăunează foarte grav luptei naționale. Nu poți lua în serios un site făcut de un necunoscut din Oradea care anunță că va construi orase noi cu câte două sute de mii locuitori fiecare unde nu va exista politie si nici armată și nici că la prefectura Cluj se hotărăște ad-hoc autonomia Transilvaniei.
Lăsând glumele de acest gen la o parte este cât se poate de clar că forțe serioase și mari lucrează constat și profesionist pentru autonomie de zeci de ani. Au resurse financiare puternice, investesc sute de milioane de euro în învățământul în limba maghiară din România construind grădinițe, renovând și dotând scoli și licee cu toate cele necesare, acordând burse de studii fiecărui copil din aceste unități de învățământ, de la Carei pana în Brașov și Bacău, tabere de vacanță și de pregătire pentru elevi si profesori, acordând de asemenea credite cu dobânda modica pentru agricultorii și fermierii de etnie maghiară. Produsele unor firme din Harghita și Covasna (finanțatoare direct sau indirect ale politicii autonomiste) se livrează până la Brașov, Făgăraș și chiar în București în sute de unități alimentare, rețeaua de distribuție fiind imensă, cumpărătorii, în imensă lor majoritate români, finanțând fără să-și dea seama autonomia preconizata de forțele anti-statale.
Toate acestea, coroborate cu dărâmarea sau mutarea simbolurilor de putere, implicit identitate românească din orașele Transilvaniei, asaltul împotriva Crucilor Eroilor români de la Valea Uzului, precum și cu politica legislativă a UDMR și puterea financiară deținută prin ministere cheie din guvernul României alcătuiesc harta ofensivei de ocupație, de rupere teritorială a României. Acesta este planul, acestea sunt mijloacele în linii mari.
După decizia CCR din 9 noiembrie vom vedea dacă suntem pe cont propriu sau mai avem și pârghii constituționale în toată această luptă pentru Art. 1 din Constituția României.
Indiferent cum va fi, noi mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *