Ziua Armatei, Ziua batalioanelor române care de veacuri apără acest Pământ cu numele de România, Grădina Maicii Domnului

Sunt milioane de morminte ale Eroilor oștirii române care configurează o întreagă istorie de luptă si jertfă. Cele mai multe morminte sunt presărate prin munți, văi si sub ape, din ele răsărind codri seculari, iarbă sau grâne. Altele sunt adunate în cimitire de eroi, eroi țărani și generali. Există un astfel de Cimitir în tara noastră în care eroii militari români nu mai au loc, Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, înființat în 1927 pentru cei căzuți în luptele de la Valea Uzului din Primul Război Mondial. Societatea Cultul Eroilor Regina Maria a adunat atunci osemintele tuturor ostașilor, indiferent de naționalitate punându-le cruci de căpătâi, printre ei aflându-se bineînțeles și militari ai Armatei Române. Este un fapt istoric de necontestat. Este și un fapt logic de necontestat, căci doar militarii inamici nu s-au omorât ei între ei, ci au căzut luptându-se cu românii, care si ei la rândul lor si-au pierdut viata în bătălie. Este la mintea oricui că Societatea Cultul Eroilor Regina Maria i-a înmormântat în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și pe ostașii Armatei Române, multi dintre ei nefiind identificați nominal. Cimitirul astfel creat a avut pace până 1994 când UDMR din jud. Harghita s-a gândit să-l „curețe”, îndepărtând toate crucile vechi din el, punând în locul lor 600 de cruci noi cu steagul Ungariei pe ele, maghiarizand astfel totul. În 2019, Primăria Dărmănești la inițiativa vrednicului primar Constantin Toma reinstaureaza caracterul inițial al cimitirului, anume de cimitir Internațional, ridicând 52 de cruci în memoria militarilor Armatei Române și un monument pentru toți cei căzuți indiferent de naționalitate. Se pornește apoi furtuna împotriva lui și a însemnelor creștine ridicate de domnia sa. Mai întâi se pun pungi negre peste cruci, apoi lanțuri pe poarta cimitirului, urmează tentativa jalnică de blocare a sărbătoririi Zilei Eroilor de vreo 200 de membri UDMR din Covasna și Harghita care credeau ca pot opri 5000 de români. După aceste eșecuri încep procesele în justiție împotriva Primăriei Dărmănești, intentate atât de către UDMR cât și de trădătorii de la acea vreme ai Prefecturii Bacău.
Recent, într-o primă instanță s-a hotărât demolarea Crucilor Eroilor Armatei Române, acestea fiind considerate ,,construcții ilegale”, după ce s-a ajuns la concluzia ca Cimitirul nu mai aparține de jud. Bacău ci de Harghita. Nu este însă o hotărâre judecătorească definitivă, aceasta urmand să aibă loc la începutul anului viitor.
Indiferent de ce se va hotărî, ,,nu vom ceda nicio palmă de pământ” din parcela românească a Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Împreună cu românii de pe Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Comănești, Moinești ( ii salut cu cea mai mare căldură pe tinerii din Resurrectio în frunte cu Gabriela Biea), Dofteana, Targu Ocna, Onești, cu cei din întreaga țară, Asociația Calea Neamului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe condusă de Dan Grăjdeanu, Starea de Libertate cu Pompiliu Diplan, Legitima Aparare cu Luis Bratu, Scut Botoşănean condus de Bogdan Cărăuşu, Alianța Părinților, precum și alte organizații ce merg pe Linia Națională vom face scut în jurul Crucilor, asa cum am făcut din 2019 încoace. Nu se va întâmpla ca la Turda, când fărădelegea s-a petrecut pe furiș.
Să dea Dumnezeu ca noi să fim acolo, dacă va suna cumva ceasul cel rău și sa fim vrednici sa-i facem față!
Dincolo de arme, Armata Română este o stare de duh, ea este Oștirea tuturor Eroilor iar datoria noastră este să-i apărăm cu orice preț jertfa, memoria, Crucile!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *